700 unga företagare på Stockholmsmässan

Engagerade företagare, mängder av idéer och uppfinningsrika presentationer. På Stockholmsmässan samlas unga företagare från 128 skolor runt om i landet för att tävla i SM i UF-företagande. Och projektet har gett mersmak. Sju av tio UF-företagare vill starta eget i framtiden.

Årets UF-företagande har liksom tidigare år slagit rekord. Totalt har 19 800 gymnasieelever drivit egna företag detta läsår, och efter regiontävlingarna samlas de drygt 700 bästa på Stockholmsmässan för att tävla om att bli Bästa UF-företag och representera Sverige under EM i Oslo den 3-7 augusti. Läs hela artikeln i SvD här.

Personligen är jag nyfiken kring vad statistiken från UF egentligen kan uppvisa. Enligt SvD artikeln vill sju av tio UF-företagare starta eget i framtiden, men hur många de fakto gör detta? Visst är det bra att elever på gymnasiet får prova på att starta eget, för sedan att avveckla det – vilket lär entreprenörerna hur de sätter igång likväl som avslutar ett företag. Men vilket resultat har alla dessa UF företagen gett då? En del kanske väntar några år och sedan startar eget, en del kör igång direkt efter gymnasiet. Kan Ung Företagsamhet kan ge oss ett svar på denna fråga? Hur många startar ett företag efter avslutat projekt?

Annonser

One response to “700 unga företagare på Stockholmsmässan

  1. Det är jätteviktigt att hjälpa de unga företagarna att hålla entreprenörslågan vid liv. Ett alternativ är Student Business Challenge som är en nationell entreprenörstävling för de som gått ut gymnasiet. Student Business Challenge går ut på att man startar upp ett riktigt bolag som man sedan driver under ett år inom Student Business Challenge:s koncept. Därefter är tanken att slussa vidare företagare så att de kan vidareutveckla sina redan startade företag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s