Sustainergies delade ut pris till unga entreprenörer

I fredags deltog Ung Entreprenör vid prisutdelning av Sustainergies Cup 2011 i samband med Stockholm Green Festival. Tävlingen vände sig till hållbara entreprenöriella studenter från hela världen.

Vinnarna blev Kathrin Nordlöf, Aysegul Alayat och Ioana Benjamin – tre unga, hållbara entreprenörer som fick ta emot två checkar på 25 000 kronor för att ha tagit fram de mest innovativa lösningarna på ICA och PwC´s hållbarhets utmaningar.

ICA utmanade deltagarna att hitta engagerade lösningar för att ICAs personal skulle ta till sig ”ICAs Goda Affärer”, grunderna för hur företaget integrerar hållbarhet i den dagliga verksamheten.

PwC utmanade å sin tur deltagarna att hitta ett sätt att stötta sina kunder och efterfrågade idéer och förslag på hur hållbarhet i större utsträckning kunde ingå i PwCs tjänsteutbud.

Juryns motivering lät såhär:

Kathrin och Ayşegül skapade en framstående lösning för ICA, som bygger på en fototävling bland medarbetarna, och en engagerande utställning som kan ligga till grund för fördjupade samtal om ICAs värdegrunder och ”Goda Affärer”.”

Ioana created a holistic solution for PwC, an online service for collaborative sustainability along the supply chain. In using this tools, companies could have the possibility to monitor and evaluate their partners’ sustainability efforts and to share risk management.”

Intresset för tävlingen har varit stor, med 914 deltagare från ett 30-tal länder. Av dessa valdes tio finalister som alla ”visat prov på kreativitet, förståelse för relevans och förmåga att planera för genomförande” – viktiga egenskaper för framgångsrika entreprenörer.

Kathrin Nordlöf och Ioana Benjamin, de två närvarande finalisterna, har båda två en hel del egna idéer för framtida projekt och företag, men planerar först få lite mer arbetslivserfarenhet inom hållbarhet och socialt entreprenörskap.

En av de övriga nominerade, Sofia Nygren från Linköping, hoppas på att driva sitt intresse för hållbarhet vidare genom att starta eget företag. Helst vill hon arbeta med att erbjuda olika hållbara tjänster – något i riktning Linas matkassor – fast lite annorlunda, eller ett företag där du kan hyra eller låna kläder.

– Jag brinner för det här, det är en livsstil! Själv bor jag i kollektiv och vi odlar egen mat, har egna bin och livet har ett helt annat tempo. Jag är intresserad av att ta fram hållbara tjänster för att bidra till minskad konsumtion och ett mer hållbart sätt att leva, berättar Sofia.

Bakom Sustainergies Cup 2011 står bland annat Simon Werbart Flato som är grundare, Kajsa Nylander (projektledare) och Josefine Raneke (kommunikationsansvarig). Sustainergies erbjuder karriärspaning som direkt kan ge genvägar in i arbetslivet och de coachar eldsjälar i sina egna projekt (mycket värdefullt för en ung entreprenör som behöver hjälp med att komma igång). Dessutom driver de ett mentorskaps program och organiserar Sustainergies Cup –  studenttävlingen i hållbarhet.

Josefine Raneke, Kathrin Nordlöf, Ioana Benjamin, Kajsa Nylander och Simon Werbart Flato från Sustainergies Cup 2011.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s