Sommarlovsentreprenörer startar företag

 

90 nyfikna, kreativa och idérika gymnasieungdomar från Uppsala är i full gång med att starta företag istället för att sommarjobba på traditionellt vis!

Indivator AB arrangerar projektet Roligaste Sommarjobbet och har gett utbildning och 2000 kronor i startkapital till de unga entreprenörerna.

Nyligen genomgick de 90 en kick off-vecka där deltagarna fick hjälp med att komma på en affärsidé (om de inte redan hade en) samt utbildning i företagandets grundläggande moment. Nu är de på god väg att driva sitt företag – vilket de ska göra under tre veckors tid, med daglig coaching av handledare.

Här i TV4 Nyheter kan du se ett inslag från utbildningsveckan, dra fram till ca.1.12 i sändningen så ser du Sommarlovsentreprenörerna.

Ch’ant’ebi, ett av företagen som är med i programmet, har tagit fram en design på ergonomiska ryggsäckar som ändå är snygga & stiliga, de startade som ett UF företag och vill nu driva idéen vidare.  Läs mer om på deras hemsida www.chantebi.com eller följ dem via Facebook.

Förutom väskdesigners finns här trädsgårdsservice, barnpassning, webbdesign, eventarrangörer, fotografer, smyckesdesigners och mycket mer. Ett par företag till som du kan inspireras vidare av via deras nya hemsidor FEMfoto & SENILSNÖRET.

Superkul verkligen att se så många kreativa unga entreprenörer och att fler och fler, som Indivator, drar igång detta varje sommar nu! Vill du veta mer om konceptet Sommarlovsentreprenör kan du läsa här om hur det hela startade 1999 i Sollefteå.

Idag finns programmet i 64 kommuner i Sverige. Har du lust att vara med nästa år spana in din kommun redan nu – på den här listan – och se om de erbjuder programmet – om inte får du väl själv föreslå att de gör det!

Annonser

One response to “Sommarlovsentreprenörer startar företag

  1. Pingback: Fruktsallad blev sylt | Ung Entreprenör

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s