Student Business Challenge

Inför hösten och ett nytt läsår kan du som är mellan 19 – 30 och officiellt inskriven vid ett lärosäte i högre utbildning samt minst läser på halvfart gå med i Student Business Challenge, SBC, och få fantastiska möjligheter när du startar ett företag!

Du måste vara i ett tidigt skede i uppstart eller ska precis starta upp ditt företag. Som medlem i SBC får du möjlighet att använda din teoretiska kunskap i praktiken, learning by doing. SBC ger även ökad kännedom om dina egna styrkor och svagheter, träning i problemlösning och praktisk erfarenhet av ledarskap och samarbetsförmåga.

Genom Student Business Challenge tar du fram en affärsidé, registrerar ett företag hos Bolagsverket, knyter en mentor & en rådgivare till ditt företag, jobbar med marknadsföring, försäljning och  redovisning. Som ”nybakad” företagare har du tillgång till ett utbildningsmaterial som stöttar dig under din första tid som egen företagare, tips och inspiration, feedback på din affärsidé och ditt företag, möjlighet att träffa likasinnande samt erbjudanden som underlättar ditt företagande.

I slutet på läsåret med Student Business Challenge arrangeras en nationell tävling. Om du har fullföljt ditt år med SBC får du då möjlighet att ställa ut ditt företag på en mässa och pitcha din idé för en panel bestående av näringslivsrepresentanter och riskkapitalister. Det finns även en mängd olika tävlingar som ditt företag kan delta i så som exempelvis HR, ekonomi, design, miljöpris, årets företag, årets säljare, företag med störst internationell potential, årets sociala företag med mera.

Student Business Challenge innehåller fem obligatoriska moment som varje företag måste genomföra för att få ett intyg och vara en del av konceptet.

De fem momenten är:
Registrering (på SBC hemsidan + Bolagsverket)
Affärsplan
Minst 6 träffar med rådgivare/mentor
Minst 6 säljtillfällen
Årsredovisning

Har du nappat på konceptet än? Gå med redan nu infår kommande läsår genom att registrera dig hos SBC här, följ dessutom SBC på Facebook och Twitter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s