Fruktsallad blev sylt

Ung Entreprenör har tidigare rapporterat om Sommarlovsentreprenörer (se tidigare inlägg här). Sedan juli månad har de varit igång och i dagens Svenska Dagbladet Näringsliv läser jag äntligen hur det går för en del av dessa unga entreprenörer.

Emelie Jansson och hennes kollegor planerade att driva företag där de sålde fruktsallad till semesterfirare. De köpte in en stor mängd frukt som de frös ner, vilket ledde till problem när de ville tina frukten. Då visade det sig inte bli som de tänkt och fruktsallad blev det inte. Tjejerna gav inte upp utan vände på steken och gjorde sylt av frukten. Det blev succé. Sylten sålde så bra att de fick köpa in mer frukt för att göra mer sylt och täcka den stora efterfrågan.

Inspirerande att höra hur det går för en del sommarlovsentreprenörer. Det viktiga med att det inte blir som man tänkt är att då föds ofta de riktigt framgångsrika idéerna! Läs hela artikeln här hos SvD.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s