Mobuylr

En ny och häftig mobiltjänst kommer lanseras inom kort – av tre grymma unga entreprenörer! Josef Ben Abla (VD), 17 år och bosatt i Solna, Honia Kader (Försäljningsansvarig), 18 år från Lidingö samt Maciej Strama (Marknadsansvarig), 18 år från Huddinge.

– Vi inspirerades efter att ha besökt ”Våga Vara Egen” mässan. Därefter bestämde vi oss för att ta itu med saken och bokade möte med lärare och mentorer där vi förklarade vårt intresse av att driva ett UF-företag som projektarbete, berättar Josef.

Företagande har varit ett ämne som alltid intresserat Josef, Honia och Maciej, trots att ingen av dem har läst ett ekonomiskt inriktat ämne på gymnasiet. De berättar att de hade heller inte räknat med att få möjligheten att starta ett eget företag redan vid så ung ålder.

– Vi valde att starta ett UF-företag för att kunna förverkliga våra idéer och drömmar. En färdig produkt är inte det mest betydelsefulla för oss utan det är vägen dit som är det mest intressanta, att starta upp ett projekt och lägga upp en plan för hur man ska genomföra det, att få erfarenheten från detta.

Men Mobuylr är en grym produkt, en innovativ tjänst för att lösa kontanthantering i vardagen – för alla.

– Idéen kom vi på när vi besökte UF mässan. Det fanns många intressanta produkter som vi ville köpa men problemet var att ingen accepterade kreditkort som betalningsmetod och ingen av oss hade kontanter på oss, berättar Josef. När vi gick mot bankomaten var kön väldigt lång och vi var tvungna att stå där i mer än en kvart för att kunna ta ut pengar vilket ofta ledde till att folk inte tog ut pengar i slutändan utan gick därifrån. Det var då vi märkte problemet och bestämde oss för att lösa detta.

Tjänsten Mobuylr funkar på så sätt att en butiksägare som är intresserad av att använda tjänsten kontaktar Mobuylr eller anmäler sitt intresse via hemsidan. Därefter kontaktar en säljare butiken för att installera systemet.

När sedan en kund kommer in i butiken, utan kontanter, får de instruktioner för hur de kan köpa en vara med mobilen. Kunden kan sms:a koden, t.ex ”mb cissi1fkt” till 72550, och får tillbaka ett kvitto sms till mobilen där det står vad som inhandlats, för hur mycket, när kunden handlat samt även en unik kod som är registrerat till köpet.

Detta innebär dessutom att du kan förbeställa din vara innan du kommer fram till kassan. Vilket skulle vara perfekt på kaféer, lounger, barer mm.

Mobuylr kommer lanseras inom kort, läs mer på deras pressrelease och följ dem här på Facebook.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s